MANTARLI ÇANAK KÖFTE


Köftesi için :
Yarım kg kıyma
1 adet soğan rendesi
1 çay bardağı galeta unu
Tuz karabiber köfte baharatı
Mantar sote için :
Bir kase mantar
1 adet soğan
2 yenek kaşığı tereyağ
Üzeri için :
Kaşar peyniri dilimleri
Köfte çeşitleri pek sevilir. Adeta kurtarıcı yemektir. Pek çok şekilde hazırlanabilir.
Mantarlı çanak köfte de fırında nefis oldu.
Görsel olarak da ikram yemeği niteliğinde.
Köftesi için kıymayı, rendelenmiş soğanı , yumurtayı  galeta ununu, tuzunu karabiberini, köfte baharatını katıp onbeş yirmi dakika yoğurup yarım saat dinlendirin. Köfte kıymasını dinlendirirken mantar soteyi yapabilirsiniz. Bunun için mantarları temizliyoruz. Temizlerken üst kabuğunu soyup yıkıyorum. Kararmaması için limonlu suya koyuyorum. Hepsi bitince süzüp yıkıyorum. Mantarları ince ince doğruyoruz. Tavaya koyup kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Tereyağ ekleyip bir iki çeviriyoruz. Bir soğanı çok küçük doğrayıp mantara ekliyoruz birlikte soteliyoruz.
Dinlenen köftelik kıymamızdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Tepsiye aralıklı diziyoruz. Bir çay bardağının altını yapışmasın diye streç ile kaplıyoruz.   Kıyma toplarının ortasına hafifçe bastırarak çukur yapıyoruz. .Elinizle de yapabilirsiniz ama bu şekilde düzgün oluyor. İçini mantar sote ile dolduruyoruz. .180 derece fırında köfteler kızarınca üzerine birer dilim kaşar peyniri koyup, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırına veriyoruz. JKaşar peynirleri kızarınca fırından alıyoruz.  Mantar sevmeyenler garnitür de koyabilir. Afiyet olsun..

Yorumlar