LÜBNAN SALATASI TABULE



1 su bardağı köftelik bulgur
1 /2 demet nane yada 1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 demet maydanoz
10 dal taze soğan
1 avuç  çeri domates
1 tane salatalık
Sosu için :
Zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı sumak
Tuz
Karabiber
Üzeri için :
Urfa fıstığı
1 adet nar ve ya 2 yemek kaşığı nar ekşisi
Tabule, tabuli ya da tabbule olarak da bilinen tabbouleh salatası, Lübnan mutfağının vazgeçilmez lezzetidir.
Öncelikle bulgurun üstüne sıcak su koyarak şişmesi için biraz bekletiyoruz.
Ayrı bir kasede zeytinyağının içine limon suyunu, sumağı, karabiberi, tuzu koyup  karıştırarak salata sosumuzu hazırlıyoruz.
Maydonoz, nane, , taze soğanı çok küçük doğruyoruz. Domates ve salatalığı da doğrayıp yeşillikler ile karıştırıyoruz.
Hepsini şişmiş olan bulgur ile karıştırıp, üzerine salata sosunu gezdirip, harmanlıyoruz.
Her şeyi iyice karıştırdıktan sonra  servis tabağına alıp üzerini nar ve fıstık ile süslüyoruz.
Urfa fıstığı, Antep fıstığının irisidir. Daha yağlı, daha tuzsuzdur. Çoğunlukla ve pastacılıkda  kullanılır. Bazı yerlerde Siirt fıstığı diye de satılır.
Tabule salatamız hazır. Afiyet olsun.

 

Yorumlar