Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı korur.
Balkabağı ile yapılan böreklerin, anavatanı Selanik ve Batı Trakya dır. Buna karşın yurdumuzda Ege ve Karadeniz de de farklı şekillerde yapılır ve çok sevilir. Aslında tatlı börektir. Büyük tepsilerde açma yufka ile ateş üstünde pişirilir. Başka bir tepsi kapatılarak çevrilir. Diğer tarafı pişirilir. Bu özel bir maharet gerektirir.
Iç olarak rendelenen kabağa toz şeker ve ceviz eklenir..
Tabi yufka ile de yapılır. Küçük bir borcama yaptığım için ölçüm dört kişiliktir. Siz kendinize göre arttırabilirsiniz
Malzemeler :
2 adet yufka
içi için :
2 dilim kabak
1 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Karabiber
Az tuz
Sosu için :
1 yumurta
1 çay bardağından az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
içi için :
2 dilim kabak
1 adet soğan
Biraz sıvıyağ
Karabiber
Az tuz
Sosu için :
1 yumurta
1 çay bardağından az sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
Yapılışı :
Yufkaları düz serebileceğiniz gibi gül böreği şeklinde de hazıryabilirsiniz..
Öncelikle içini hazırlıyoruz. Iki dilim kabağı rendeliyoruz Bir soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda çeviriyoruz. Üzerine rendelenmiş kabakları ekliyoruz. Kabaklar yumuşayıp kavrulunca altını kapatıyoruz. Yufka arasına sürmek için bir kaba, bir yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Bir çay bardağı yoğurt ekliyoruz.. Bir çay bardağındam az sıvıyağ ekliyoruz. İyice çırpıyoruz. Bir yufkayı ortadan kesiyoruz..Üzerine sosdan sürüyoruz Yufkanın üzerine dağınık şekile kabak rendesi ile yaptığımız içten serpiştiriyoruz. Yufkayı rulo sarıyoruz. Kendi etrafında döndürüp yağlanmış tepsiye alıyoruz Diğer yufkaları aynı şekilde yapıp etrafına sarıyoruz. Kalan sosu üzerine gezdirip 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Öncelikle içini hazırlıyoruz. Iki dilim kabağı rendeliyoruz Bir soğanı küp küp doğrayıp biraz yağda çeviriyoruz. Üzerine rendelenmiş kabakları ekliyoruz. Kabaklar yumuşayıp kavrulunca altını kapatıyoruz. Yufka arasına sürmek için bir kaba, bir yumurtayı kırıp çırpıyoruz. Bir çay bardağı yoğurt ekliyoruz.. Bir çay bardağındam az sıvıyağ ekliyoruz. İyice çırpıyoruz. Bir yufkayı ortadan kesiyoruz..Üzerine sosdan sürüyoruz Yufkanın üzerine dağınık şekile kabak rendesi ile yaptığımız içten serpiştiriyoruz. Yufkayı rulo sarıyoruz. Kendi etrafında döndürüp yağlanmış tepsiye alıyoruz Diğer yufkaları aynı şekilde yapıp etrafına sarıyoruz. Kalan sosu üzerine gezdirip 180 derece de üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder