ERZINCAN PÜSKÜL PİLAVI

Meğer bu pilav yöresel bir pilav mış.. Kaç yıldır yaparım.,çok da severim. Bir araştırayım dedim.
Yemeklerin tarihçesi özel ilgi alanım.
Malzemeler :
250 gr taze fasulye
1 su bardağı bulgur
1 su bardağı pirinç
2-3 domates
1 adet soğan
1 adet acı biber
Tuz karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı :
Sadece bulgur ile yapabilirsiniz Ama pirinç ve bulguru karıştırarak pişirin ve lezzete bakın derim.
Taze fasulyeyi ayıklayıp, yıkayın. İki cm.lik parçalara kesin. Soğanı küp küp doğrayıp, acı sivri biberle yağda pembeleştirin. Taze fasulyeyi ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyin. Suyu çekene kadar pişirin fasulyeler yumuşasın.Rendelenmiş domatesi ekleyin. Domates salça kıvamında  pişince, yıkanmış pirinç ve bulguru karışık olarak ilave edin. Üzerine 4 bardak sıcak su koyun. Suyunu çekene kadar pişirin. Demlenince servis yapın. Afiyet olsun.

Yorumlar