BROKOLI ÇORBASI


Brokoli kendi başına bir eczane bir sağlık deposu.. Kalp, damar, sindirim, cilt sağlığı, bağışıklık sistemi, gözden kök hücre yenilenmesine tansiyon şeker kolesterole kadar her derde deva. Genelde suda haşlıyoruz ama doğrusu uzmanlar buharda pişirilmeli diyorlar.
Tam faydalı şekli çiğ tüketmek..
Salatası zeytinyağlı ve sarımsaklı yoğurt ile sevilen bir çeşididir. Kış günlerinde çorbası da içimizi ısıtıp, lezzetli doyurucu  bir menü oluyor.
Et yemekleri ile birlikte de çiğ yada haşlanmış olarak tüketebilirsiniz.
Brokoli yediğimiz zaman bağışıklık sistemimiz çelikten bir zırh giyiyor. Brokolinin çorbasını da seveceksiniz.
Malzemeler :
Yarım kg brokoli
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Yapılışı :
Kalın kök yerini kesip birkaç su yıkayın. Bir süre sirkeli suda bekletin yıkayın. Tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyup onbeş dakika haşlıyoruz. Dilerseniz soğan da katabilirsiniz ama ben kendi lezzetinde olmasını istedim. Haşlanınca blender ile eziyoruz. Suyunun fazlasını  ayırın gerekirse çorbaya ilave edersiniz. Çorba tenceresine iki yemek kaşığı tereyağ koyup, üç yemek kaşığı unu kavuruyoruz. Un kokusu çıkınca yavaş yavaş soğuk süt ekleyerek açıyoruz. Kaynayıp kıvam alınca ezdiği miz  brokolileri ekliyoruz.Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz. Tekrar blender ile bir karıştırıyoruz. Istediğimiz kıvamda suyunu ekliyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
Bir ikinci şekilde tereyağ ile unu kavurup, brokoli yi ilave ediyoruz. Biraz pişince inmesine yakın krema koyup, bir taşım kaynatabilirsiniz. Bu da farklı bir şekil.
Servis yaparken haşlanan brokoli den biraz ayırıp üzerine koyarak süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..

Yorumlar