PUF PATLICAN KIZARTMASI


Çok değişik bir patlıcan kızartması tarifini sizinle paylaşacağım

3 adet patlıcan
150 gr kaşar peyniri
1 yumurta
1.yemrk kaşığı un
Kızartmak için sıvıyağ
.
Et yemekleri ile mezelik isterseniz kahvaltılık olarak lezzetli bir tarif.
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suya koyuyoruz acısı çıksın. Sonra yıkayıp, hafifçe sıkıp dilimliyoruz. Ayrı bir kapta yumurtayı kırıp un ile çırpıyoruz. Rendelediğimiz kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Patlıcan dilimlerinin üzerine sürülecek şekilde olsun. Katı olursa 1 yumurta daha ekleyin. Patlucan dilimlerinin bir tarafına bu peynirli harçtan kaşıkla koyup, tavada kızartıyoruz. Altını çok açmıyoruz ki içi de pişsin. Fazla doldurmayın kaşar peyniri akmasın. Kağıt havlu üzerine çıkarıyoruz. Yağını çekince servis tabağına alıp maydanoz ile süslüyoruz Afiyet olsun..



Yorumlar