MILFÖYLÜ YUFKALI TEPSI BÖREĞİ

Yufka ile milföy birleşince böyle nefis bir börek çıktı..
MİLFÖYLÜ BÖREK
Malzemeler

2 adet yufka
6 adet milföy hamuru
1 çay bardağı soda
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
İçi için:
İstediğiniz börek içi

Hazırlanışı

Yufkaları parçalayarak ortasında kullanacağız, alt üst katları milföy den olacak.
Milföyleri biraz elle genişleterek yada hafif un serpip merdane ile biraz açın. 3 adeti ile tepsinin altını kaplayın. Soda, süt, sıvıyağ ,yumurta karışımı ile sos yapın. Milföylerin üzerine gezdirin. Yufkanın birini eliniz ile parçalayıp eşit şekilde yayın sostan gezdirin börek içini yayın. Diğer yufkayı da parçalayıp için üzerini kapatın. Tekrar sos gezdirin. Diğer 3 milföyü de genişletip üzerini kapatın. Böreğinizi dilimleyin, kalan sosu üzerine gezdirin, 180 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar