MENEMEN KONSERVESI


Kışında domates biber var ama yazın ki kokusu lezzeti tabi ki yok.

3 kg domates
200 gr sivribiber
2 yemek kaşığı  sıvıyağ
Tuz
Menemen konservesi için acı tatlı karışık sivri biberleri yıkayıp sapını temizleyip doğruyoruz. . Sıvı yağ da rengi hafif kızarık olana kadar çeviriyoruz .
Salçalık yada yumurta domates denilen şu sivri domatesler nefis oluyor. Çöpünü temizleyip kabuğu ile rondodan çekiyoruz.Rondo kabuğunu da çok güzel yok ediyor. Domatesin kabuğundaki faydalı besinleri çöpe atmamış oluyoruz. Biberlerin üzerine domates rendesini ekleyip pişiriyoruz. Sos kıvamı alınca bir kaşık tuz ekleyip, dezenfekte ettiğimiz şişelere kaynar halde dolduruyoruz. Kesinlikle yeni kapak kullanıyoruz. Kapakları bir süre sıcak suda bekletiyoruz. Kapakları 2 geri 1 ileri çevirip sıkıca kapıyoruz. Ters çevirip, sıcak tutması için sofra örtüsüne sarıyoruz. Ertesi gün yerine kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun..

Yorumlar