KAŞARLI KÖFTE


Ölçümüz 4 kişilik..
1/2 kg orta yağlı kıyma
1 adet soğan
1/2 çay bardağı galeta unu
Köfte baharatı
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
IArası için :
Kaşar peynir

Et sevmeyen bile köfte sever. Özellikle çocukların çok seveceğini umuyorum.
öBazı lezzetler köfte ile birleşince daha da lezzetli olarak oraya çıkıyor.
Kaşar peyniri de özellikle fırın yemeklerinde sıkça kullanırız. Bu tarifte kaşar peyniri  alışıla gelmişin dışında işinde dilim olarak kullanıyorız
Köfte de bir değişiklik yapın sunumuyla da fark yaratın. . Miktarı ailenizde ki kişi sayısına göre arttırabilirsiniz. Bu ölçüden oniki adet avuç içi büyüklüğünde köfte çıkıyor.
Evvela soğanı rendeleyip kıyma, galeta unu, tuz, karabiber, köfte baharatı ve fırında kuru olmaması için bir yemek kaşığı sıvı yağ katıp yoğuruyoruz. Yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Dinlenen kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Pişirme kağıdı arasında açmak kolaylık sağlıyor  Pişirme kağıdının arasında çay tabağı büyüklüğünde yarım parmak kalınlığında merdane ile açıyoruz. Her yanını aynı'kalınlıkta olmasına dikkat ediyoruz. Çok ince de olmasın içine kaşar girince patlamasın.  Bir yarısına kaşar peyniri dilimi koyup diğer yarısını üzerine kapatıyoruz. Kenarlarını birleştiriyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine koyup 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Üzeri kızaran köftelerin altına da bakın kızarmadı ise ters çevirin. Turbolularda altı kısmı çevirmek  gerekiyor.
Her iki tarafı da kızarınca  yanında pilav, salata ile  servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar