KAĞITTA HAMSİ



Pek çok kadının derdi evde balık pişirmek özelliklede bayağı bir koku bıraktığı için hamsi balığı.
☑️  Bu arada bir de püf noktası vereyim ocağın küçük gözüne cezveye bir paket vanilya koyun balığı eğer tavada kızartacaksanız o orada kaynasın dursun kokuyu alacaktır.
Evde hamsi kokmadan hatta tava bile kirletmeden mis gibi tam tadında hamsi yapabilirsiniz. Birkaç seferdir en güzeli şeklini bulmak için denedim. En güzeli ortaya çıktı eminim vazgeçilmez lezzetiniz olacak. Üstelik porsiyonlar halinde hazırlayıp misafir ikramı olarak çok şık bir servis olabilir.
İşte sizin için tarifi. Miktarı istediğiniz kadar tabi..  1 kg hamsi balığı
1 kase mısır unu
2 adet yada İsterseniz halka soğan
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı (1 porsiyon için)
Hazırlanışı
Balığı temizleyip yıkayın süzgeçte iyice süzülsün.
Fazla suyunu mutfak havlusu ise alın ki fazla mısır unu yapışmasın.
Balıklarınızı mısır ununa tuz katıp unlayın.@koroplasthayatikolaylastirir ın kilitli poşetine balıkları, unu tuzunu koyup, ağzını kilitleyin ve iyice sallayın. Hepsi unlanmış olur.
Pişirme kağıdını açıp tavanızın şekline göre kare veya yuvarlak dizin.
Ben üzerine bir porsiyon için 2 tane arpacık soğandan halkalar kesip koydum.
1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin.
Limon koymadım balığa sevmiyorum limonu.
Kağıdı koparmadan üzerine de kapatıp kesin.
Yanlarını sıkı sıkı kapatıp kürdanla iki delik açın.
Tavaya tekrar yağ koymadan kağıdın yüzü kızarınca diğer tarafını çevirip kızarınca servis tabağına alın.
Üsten açılan cepten balığınızı afiyetle yiyebilirsiniz.
Dilerseniz servis tabağına ters çevirip alın.
İşte temiz tava temiz tabak ve evde balık kokusu olmadan mis gibi hamsi. Afiyet olsun..


Yorumlar