DERIN DONDURUCUDA PATLICAN NASIL SAKLANIR


Evlerde kış hazırlıkları, yazın sonuna doğru hız kazanıyor. Dönem dönem yapılan reçellerin yani sıra turşular, konserveler, soslar, derin dondurucuya kaldırılan sebzeler...
Derin dondurucuda her sebzeyi öyle hemen paketleyip atamıyorsunuz. Kimini şoklama dediğimiz yöntemle, önce sıcak suya, sonra soğuk suya koyup çıkararak, ya kavurarak ya da kızartma yöntemi ile saklayabiliyorsunuz.
Patlıcan sevenler için derin dondurucu tarifim şöyle..
Karnıyarıklık patlıcan saklamak için önce aynı boyda olmasına dikkat ederek seçiyorsunuz. Kişi sayınıza göre  paketleyin.
Patlıcsnları alacalı soyup tuzla ovuyoruz. Acı suyu damla damla üzerine çıkıyor. Yıkayıp kuruluyoruz.
Isınan yağda çevirerek kızartıyoruz. Havlu kağıt üzerine çıkarıp biraz bekletiyoruz. Fazla yağını çekip soğuyunca buzdolabı  poşetlerine koyuyoruz. Pipetle havasını çekip, poşeti  kapatıyoruz. Dileyen kıymalı içi de yapıp, şeklini verip koyuyor ama gerek yok bence..
Belki tavuklu yada imam bayıldı olarak da yapabiliriz. Çıkarınca  kısa bir süre sonra üzerine kıyma  Vs  ekleyecek hale geliyor. Tam çözülmeden hazırlayıp pişiriyoruz.
Kışın yerken, yaz sebzesinin tadı bir başka oluyor
Afiyet olsun.

Yorumlar