ZEYTINYAĞLI YAPRAK SARMASI

Malzemeler :
Yarım kg salamura asma yaprağı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
3-4 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pişirme suyuna :
Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
kaynar su
Hazırlanışı :
  • Zeytinyağılı sarma için genis yaprakları seçin Yaprakları tuzu çıkması için iki saat kadar soğuk suda bekletip hafif sıkarak çıkarın. Kaynayan suya iki üç damla limon atıp alt üst çevirerek iki dakika kadar hafif yumuşatın (yaprağınız ince ise daha az tutun) sıcak sudan cikarip soğuk suya koyun daha fazla pişmesin. Tekrar hafifce sıkarak çıkarın bir tabaga alin. Dolma içi için soğanları küçük dograyıp zeytinyağını gezdirip ocağa koyun kavrulsun. Pirinci ilave edip birlikte kavurun. Fistiklari teflon tavada kavurup pilava katın. Diger baharatları katıp bir su bardağı kaynar su koyup üzümleride ilave edip agir ateşte suyunu çekene kadar pişirin 15 dak demlensin. Yapragin damarlı alt kısmına pilavından bir tatlı kaşığı koyun iki yanını katlayıp ucuna kadar yuvarlayarak sarın. Tencereye dizin yarım çay bardağı zeytinyağı ve dolmaların hizasına kadar su koyup üzerini dolmataşı veya tabak ile kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tencerede soğutun servis tabağına alıp buzdolabında soğutun limon dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar