ZEYTINYAĞLI PORTAKALLI KEREVİZ



Malzeme:
4 adet kereviz
2 adet portakalın suyu
1 bas soğan
3 adet havuc
6-7 adet arpacık sogan
1 cay bardağı zeytinyağ
Tuz
Maydanoz yada dereotu (Arzuya kalmis)
  • Yapılısı :
    Kerevizleri soyup kararmaması için limonlu suya koyalım.Havucu temizleyip verev şekilde dilimleyelim .Soğanı piyazlık doğrayıp arpacık soğanları temizleyip bütün bırakalım.
    Tencereye soğanı havucu koyup kısık ateşte hafifçe soteleyelim bu arada kerevizleri yarim ay şeklinde yada yemeklik dilimleyelim.Onları da ilave edip bir iki çevirelim biraz suyunu bıraksın.Bir cay bardağı kadar su ilave edelim kaynayınca portakal suyunu ekleyelim.Tuzunu şekerini koyup kerevizler yumusayincaya kadar pişirelim.Uzerini maydanoz yada dereotu ile süsleyelim .Afiyet olsun...

Yorumlar