ZEYTINYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR

Malzemeler :
6 adet enginar
300 gr. iç bakla
2 adet ortaboy soğan
10 tane arpacık sogan
1 havuç
1 limon
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 çorba k. un
tuz
1 tatlı kasigi şeker
3,5 su bardağı kadar su
Üzeri için:
Dereotu
Yapılışı :
Enginarları limonlu suda bekletin ki sararmasın .Baklaları kabuğu çıkacak kadar haşlayıp kabuğunu soyuyoruz.Soganlari piyazlık doğruyoruz.Havuclari ufak dograyıp ic bakla arpacıkları da ekleyip tencereye yayıyoruz.Üzerine enginarları ağzı asagi gelecek şekilde ters kapatıyoruz .Zeytinyagini limon suyunu bir kasik unu sekeri tuzu enginarları geçmeyecek kadar suyu iki dal dereotunuda koyup Uzerini pişirme kağıdı ile kapatıyoruz.Kagidin ortasini deliyoruz.Kapagini da kapatıp pisiriyoruz.
Pişince ters çevirip ic malzemeyi enginarların uzerine paylaştırıp bol dereotu ile süslüyoruz…
Afiyet olsun…

Yorumlar