ZEYRİNYAĞLI ÇALI FASULYESİ

Yaz sıcağında sofrada ki en güzel yemek zeytinyağlılar.. Uzun süren kış mevsiminden sonra çok özleniyor.
İ
Malzemeler :
1 kg çalı fasulyesi
3 adet soğan
3 adet domates
1/2 kaşık salca yada 1 kasik domates sosu
1 adet kırmızı biber
3 dış sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:

Çalı fasulyelerini uzunlamasına ince şeritler halinde kesiyoruz.Yıkayıp süzgece koyuyoruz. Pişireceğimiz tencereye soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında bir iki çevirip fasulye ve domatesi birlikte koyuyoruz. Fasulyeler sararıp suyunu salana kadar orta ateşte tutuyoruz.
Kararmamasi icin tencerenin kapağını kapatmıyoruz.Fasulyeler suyunu salıp sararınca tuzunu şekeri koyup üzerine çıkarmadan sıcak su ekleyip  kısık ateste pişiriyoruz.Düdüklü tencerede pişirecek iseniz daha az su koyun.Fasulyenizin durumuna göre yumuşayana kadar pişiriniz.Pisen tencerede soğutup servis tabağına boşaltın bir sure de buzdolabinda soğutup  servis yapın.Ertesi gün yerseniz daha lezzetli oluyor ..Afiyet olsun..

Yorumlar