ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA SARMASI

 Malzemeler

  • 3 demet karalahana
İç pilav:
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 orta boy soğan
  • Dolmalık fıstık ve üzüm
  • Dolma baharatı
  • Karabiber
  • Tuz toz şeker (1 tatlı kaşığı
  • Tarçın
  • Kuru nane
  • Maydanoz limon
  • Zeytinyağ

Yapılışı

Lahana yapraklarını yıkayıp limonlu tuzlu kaynar suya atıp Sarma kıvamına kadar çevirerek haşlıyoruz. Süzgece alıp biraz soğumasını bekliyoruz. Bu arada iç pilavını hazırlıyoruz. Soğanları elde yada robotta çok küçük kıyıyoruz. Soğanları kavuracak ve pirinci de kavuracak kadar zeytinyağ koyuyoruz. Soğanlarla birlikte fıstıkları da koyuyoruz. Fıstıkların rengi dönünce hemen hemen soğanla aynı kavruluyor pirinci koyup kavuruyoruz. Rengi dönünce baharatları ince kıyılmış maydanozu üzümü tuzu şekeri katıp 2 su bardağı sıcak su koyup kapağını kapatıp suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. İç pilav demlenirken yaprakların saplarını çok kalın ise ortasındaki damarını kesip sarmaya hazır hale getiriyoruz. Yaprakları sarıp tencereye yerleştiriyoruz. Biraz daha zeytinyağı tuz ve biraz şeker atıp üzerini çıkacak kadar sıcak si koyup düz bir tabak ya da dolma taşı ile kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğutup servis yapıyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar