ZEYTİNYAĞLI ENGINAR



  • Malzemeler :
    5 adet enginar
    1 adet Ortaboy soğan
    1 adet havuç
    1 adet küçük patates
    1 çay bardağı bezelye
    1/2 limonun suyu
    Tuz
    1 kesme şeker
    1 çay bardağı zeytinyağı
    Üzerine dereotu
    Yapılışı :
    Enginar sağlık için mutlaka yenmesi gereken bir sebzedir. Karaciğer ve bağışıklık sistemi için son derece faydalıdır.
    Pazarlarda limonu su içinde ayıklanmış satilanlari pişirmeye hazır..Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp tencerede karıştırın .Enginarlari torbada ki limonlu sudan çıkarıp iç kısmı alta gelecek şekilde garnitürün üzerine dizin. Yağını tuzunu şekerini limon suyunu üzerlerine gezdirin .Enginarlarin üzerini gecirmeyecek kadar Sıcak su ekleyip kapağı kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın.15 dak orta ateşte Kaynadıktan sonra Enginarlari çevirin .15 dak da bu yüzü pissin.Altını kapatıp tencerede soğutun. Servis tabağına Enginarlari alıp ortalarına tencerede ki garnitüru doldurun.Üzerini dereotu ile süsleyin . Afiyet olsun..

Yorumlar