YUMURTALI SUCUK İÇİ


3 kilo kiyma
200 gram kimyon 
300gram toz kirmizi biber
50 gram kara biber
tuz istege bagli konup baharatlar harmanlanacak
300gram sarimsak kiyilacak
Yumurtalı için
Kişi sayısına göre yumurta
Tereyağ
Kahvaltının  sevileni sucuğu tek başına yada yumurta kırarak kahvaltımızda severek yeriz.
Sucuk, kıymaya baharatlar katılıp yoğurulup, bağırsağa geçirilip kurutulması ile elde edilir.
Kayseri bu konuda söz sahibidir. Sucuk içi Kayserinin en sevilen yöresel lezzetlerinden. Bir kere de yapılıp, porsiyonlara bölünüp, saklanıyor:
Sonra ister tek başına tavada kavurup, isterseniz içine yumurta kırarak yiyebiliyorsunuz. Aynı kıymadan yapılan sucuk köftesi de yöreye ait bir lezzet. Sucuk içinin kıymasının oranları Kayseri den orjinal tarif..
Sucuk içi  malzemelerinin hepsi kiyma ile geniş bir yoğurma kabına koyulacak. Baharat serpip yoğuralacak tekrar baharat serpip bu islem 15-20 dk yoğurulacak hepsi konup 1 su bardagina yakin su eklenecek.
Eller ıslanip yoğurulacak ve dinlenmeye bırakılacak.
Ama cok islatmayin. Ne çok katı ne çok yumuşak olacak. Buzdolabı poşetlerine portakal büyüklüğünde porsiyonlara bölüp  saklayabilirsiniz.
Sucuk içli yumurta yapmanın da püf noktaları var. Buzdolabından çıkardığınız sucuk içini yumurtalı olarak  kahvaltıda yada akşam yemeğinde tüketebilirsiniz.
Sucuk içi çözülünce biraz tereyağ ile yağladığınız tavaya alıyorsunuz. En önemli noktası yüksek ateşte yapmıyorsunuz. Çünkü topak olur içi pişmez. Ağır ateşte karıştırarak kavuruyorsunuz. Kıyma kendi yağını da salacak. Yumurtaları kırıp, istediğiniz ayarda pişiriyorsunuz. Afiyet olsun.

Yorumlar