YUMURTA DOLMASI

  • Kahvaltılık ve salata olarak da sofranızda görsel sunumuyla lezzeti ile seveceksiniz. 

  • 4 adet yumurta
  • Kibrit kutusu kadar beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Maydanoz
Hazırlanışı
Yumurtaları katı olacak şekilde 15 dakika haşlıyoruz. Soğuk suda bekletiyoruz. Keskin bir bıçakla ortadan ikiye bölüyoruz. Sarılarını çıkartıp bir tabağa alıp eziyoruz. Beyaz peyniri de ezip tuz, biber, zeytinyağı ve ince doğranmış maydanozu yumurta sarıları ile karıştırıyoruz. Beyaz kısımlarının sivri başlarından biraz alıp tabağa oturtuyoruz. Hazırladığımız yumurta sarısı karışımını beyazların içine dolduruyoruz. Dilerseniz biraz mayonez de katabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar