YAZ TURŞUSU

  • 1 adet parlıcan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet domates
  • Renkli biberler
  • 2 adet havuç
  • Maydanoz
Sosu için :
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 /2 çay bardağı zeytinyağ
  • 5 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz

Yaz Turşusu Tarifi Yapılışı

Biberlerin saplarını kesip içlerini temizliyoruz. Patlıcanı kabağı kabuğu ile iri dilimliyoruz. Patlıcan ve biberleribirlikte; havuç ve kabağı birlikte erimeyecek yarı diri şekilde haşlıyoruz. Hemen süzüp soğuk suya koyuyoruz. Bu diri kalmalarını sağlıyor. Domatesi dilimleyip biraz fırında közleyip kabuğunu çıkarıyoruz. Biberlerin de kabuğunu soyuyoruz; iki üç parçaya bölüyoruz. Sosu hazırlıyoruz. Sarımsakları rende yada küçük doğrayıp çukur bir kapta iyice karıştırıp sebzeleri ilave ediyoruz. Buzdolabında üç dört saat dinlendiriyoruz. Kavanoza koyup bir haftada tüketebilirsiniz. Miktarı damak zevkinize ve kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz. Afiyet olsun..



Yorumlar