VOLKAN PASTA

Malzemeler :
1 adet hazır kakaolu pastaban.
Ortası için :
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı süt
1 paket pötibör büsküvi (5-6 tane ayırdım)
2 adet muz
1 kase çilek
Meyve kuruları (kekler pastalar için satılan)
Üzeri için :
1 paket orman meyveli sos
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
Süslemek için meyveler
Keki ıslatmak için süt
Yapılışı :
✏✏✏✏✏✏✏✏✏✏✏✏✏
Krem şantiyi 2 pakete 1,5 su bardağı süt ile çırpıyoruz. Buzdolabında biraz bekletip katılaşmasını sağlıyoruz. Çilek ve muzları küçük küçük doğruyoruz. Meyve kurularını ekliyoruz. Bisküvileri irice kırıyoruz .Hepsini krem şantiye karıştırıyoruz.  Tepesinde ki yuvarlak şekli vermek için bombeli bir kaseye streç serip krem şantili karışımı kaseye alıyoruz sıkıştırıyoruz. Yanlarında ki fazla streci üzerine kapatıp bir gece bekletiyoruz. Pasta kekinin üzerine koyduğunuzda yanlarından iki parmak boşluk kalacak şekilde kase boyutunu ayarlayınız .
Ertesi gün servis tabağına pastabanın ilk katını koyup süt ile ıslatıyoruz. Krem şantili karışımın strecini açıp ters çevirip üzerine koyuyoruz. Diğer yarısını 8 eşit üçgene kesiyoruz. Aynı şekilde onları da süt ile ıslatıyoruz. Parçaları tek tek şantili karışımın üzerine  yan yana kapatıyoruz.
Orman meyveli sosun üzerinde su ile yazıyor ama ben süt de katıp pişirdim. Kendiniz yapmak isterseniz çilekleri rondoda çekip şeker ve nişasta koyup pişirerek yapabilirsiniz.
Dilerseniz çikolatalı sos da kullanabilirsiniz.1 kutu Kremayı hafif ısıtıp 300 gr çikolatayı içinde eritip de hazırlayabilirsiniz.
Ama volkan olduğu için kırmızı sos yakışıyor..
Sosu pastanın tepesinden döküp ortasını sevdiğiniz meyveler ile süsleyin .
Afiyet olsun..

Yorumlar