UN KURABİYESİ

Geleneksel kurabiyemiz..
Sevmeyen yoktur..
3,5 su bardağı un
250 gr katı yağ (tercihen  tereyağ)
1 paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
İstenirse üzerine de serpmek için pudra şeker

 Yapılışı :

Yağ oda sıcaklığında olacak. Yoğurarak una kabartma tozunu, pudra şekerini de katıyoruz. Yumuşak ele yapışmayan şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz. Elma büyüklüğünde bir parça koparıp kalın galeta gibi yapıyoruz. Üzerine boydan boya çatalla çizgi çekiyoruz. 3 cm aralıkla verev kesip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. 100 derece ısıtılmış fırında 55 dakika pişiriyoruz. Kızarmayacak beyaz kalacak.55 dak sonra fırını kapatıp 10 dak içinde bırakın. Fırından çıkınca bekleyin soğusun. Sertleşiyor, ağızda dağılan un kurabiyeniz hazır. Servis tabağına alıp üzerine isterseniz pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.

Yorumlar