TORTA NUTELLA

  • 1 su bardağı süt
  • 50 gram katı yağ
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • Nutella

Torta Nutella Tarifi Yapılışı

Yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır. Süt, yağ, yumurtanın beyazı şekerler maya karıştırılır aldığı kadar un eklenip yoğurulur çok sert olmayacak. Yarım saat dinlendirilir. Hamuru tezgah üzerinde 4 parçaya bölelim. Bir parçasını açıp geniş tabağı üzerine koyup etrafından keselim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye serelim üzerine nutella sürelim. Diğer hamurları da açıp aynı işlemi yapalım. En üst kata sürmeyelim. Pasta 4 kattan oluşuyor. Bitince kenarları bastıralım. Hamurun ortasına bardak koyalım. + şeklinde 4’e bölelim sonra 8’e bölelim. Her dilimi birbirinin tersine 2 tur çevirip çift çift birleştirelim. Yumurta sarısına biraz sıvı yağ koyup üzerine sürelim 200 derece ısınmış fırında 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar