TOMBIK EKMEK & BROCHEN

  • Kahvaltıya ponçik ekmek iyi gider Ekmek hamuru mayalayıp, cupcake kalıbında pişirilmiş minik ekmekler, sandviç olarak da çocukların beslenmesinde iştahla  yiyecekleri bir seçenek olacak. Tabi bu ekmeğin küçük bir öyküsü oldu. Buyrun sohbete
    Öyle formalitik tarifler ile uğraşmıyorum. Prensibim pratik olması fazla uzun iş gerektirmemesi ve bir sürü bulaşık çıkarmaması çünkü birgün hamur işi yaparken bir sıcak ekmek  çekti canım hemen yapayım dedim. Meğer ninem usulü ekmeğin yabancı ismi de varmış 
    Siz istediğinizi kullanın.

  • 5-6 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

  1. Ilık sudan biraz mayanın üzerine koyup şeker ile aktifleşmesini sağlıyoruz.
  2. Kabarınca yavaş yavaş zeytinyağını ,unu,tuzu ekleyip spatula ile yapışkan bir hamur yapıyoruz. Elle yapmıyorum.
  3. Üzerini streç yada kapak ile kapatıp 30 dakika bekliyoruz.
  4. İster  tepsi ister cupkek kalıbını kullanabilirsiniz.
  5. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp diziyoruz.
  6. Tepside kabarınca fırını 200 dereceye ısıtıyoruz .
  7. Fırının  en altına fırına dayanaklı bir kaba su koyup  içine bırakıyoruz. Buharlaşma için.
  8. Sonra ekmeklerimizi yerleştiriyoruz.
  9. Üzerine kabarmayı bozmadan sulu yağ sürdüm.
  10. Çekirdek susam vs atabilirsiniz.
  11. Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkınca üzerini nemli bez ile örtüp birkaç dakika dinlendiriyoruz.
    İşte mis gibi ekmeğimiz hazır. 👌
    Dilerseniz tam buğday unu ve ekşi maya ile de yapabilirsiniz. Akşamdan mayalayıp buzdolabına koyun kendi kendine mayalansın. Sabah fırına koyun. Arzunuza kalmış. İşte benim ekmek öyküm. Afiyet olsun

Yorumlar