TAVUK TANTUNİ

Yarım kilo kuşbaşı tavuk kalça eti
5 adet sivri biber
4 adet ortaboy domates
Pul biber karabiber kekik tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tantuni sac tavanız varsa onda yoksa tavada yapabilirsiniz. Tantuni tavası içe doğru çukur olduğu için ilave ettiklerinizi ayrı ayrı pişirebilirsiniz. Pişeni yana çekiyorsunuz. En son hepsini birleştirip bir iki çeviriyorsunuz.
Sıvıyağı koyup kuşbaşından küçük tavuk etlerini atın tuzunu da ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Suyu çekip kızarmaya başlarken tereyağ ekleyin. Biberleri küçük küçük doğrayıp katın. Tavuklar biberler  kızarınca tavanın yanına çekin. Ortaya küp küp doğradığınız domatesleri koyun suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler sos kıvamı alınca yanda ki tavuk etleri ile birleştirin. Pul biber karabiber ekleyin. Bir iki
dakika pişirip kekiği atın karıştırıp kapayın.
Severseniz biraz acı yapın yakışıyor.
Afiyet olsun..

Yorumlar