TAVUK ŞİNİTZEL


  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sıvıyağ

Tavuk Şinitzel Yapımı Tarifi Yapılışı

Tavuk göğüslerinin yağ kemikleri varsa temizliyoruz. Yarım cm kalınlığında ister el büyüklüğünde ister daha küçük dilimliyoruz. Kalın olursa biaz döverek inceltebilirsiniz. Biraz tuzlayın. Galeta ununa tuz karabiber kırmızıbiber karıştırıyoruz. Yumurtaları kırıp çırpıyoruz. Un ile yumurtaya sadece biraz tuz atıp karıştırıyoruz. Un yumurta galeta ununu yanyana diziyoruz. Tavaya sıvı yağ koyup ısıtıyoruz. Tavuk dilimlerini önce una sonra yumurtaya en son galeta ununa batırıp kızartıyoruz. Kağıt havluya çıkarıp fazla yağını aldırıyoruz. Ama ekmeğe sürer gibi biraz tereyağ sürüyoruz. Dilerseniz üzerine limon dilimleri koyabilirsiniz. Biraz balık tadını anımsattığı için limon yakışıyor. Afiyet olsun

Yorumlar