TAVUK KALAMAR

  • 1 kg tavuk kalça kemiksiz
Sosu için:
  • 1 şişe maden sodası
  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Kızartmak için:
  • Sıvıyağ
TARATOR SOS İÇİN:
  • 1 Kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Galeta unu
  • Tuz
Hazırlanışı
Şimdiye kadar yaptığım tavuk Tariflerinde evce en sevileni bu tarif oldu.
Hafta sonuna özel bu lezzeti tavsiye ederim.
Yanına tarator sos ile bir ziyafete dönüşüyor.
Balık, midye, tavuk tadı ne hayal ettiyseniz o oluyor
Tavukları jülyen şeklinde parmak gibi kesiyoruz. Tavukçunuza da hazırlatabilirsiniz. Sos malzemelerini çırpıp bulamaç yapıyoruz tavukları içine koyuyoruz. En az iki saat vaktiniz varsa daha fazla bu şekilde sos içinde buzdolabında dinlendiriyoruz.
Kızartırken kolaylık olması için tavukları sostan çıkarıp bir tabağa alıyoruz. Kalanı döküyoruz.
Tavaya yağı koyup ısınınca balık kızartır gibi tek tek kızartıyoruz. Hepsini birden dökmeyin.
Her yanını nar gibi kızartıp havlu kağıda çıkartıyoruz. Fazla yağını çekince servis tabağına alıyoruz.
Tarator sos için yoğurda sarımsak ceviz içini koyup galeta ununu kek hamuru kıvamında olacak şekilde ekliyoruz. Biraz tuz da atıyoruz.
Tavukları bu sosa batırırak yiyoruz.
Afiyet olsun.

Yorumlar