TAVUK GÖĞSÜ TATLISI

Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 lt süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
150 gr margarin yağ
1 paket vanilya
Üzeri için tarçın
Yapılışı :
Tavuk göğsünü tencerede bir çay kaşığı tuz atıp haşlıyoruz.Suyunu çorba pilav yapabilirsiniz.Etini soğumaya bırakıyoruz . Soğuduktan sonra çok küçük didiklemeniz gerekiyor .Yada rondoda bir iki basımlık parçalayın.Kuskus taneleri gibi olsun bulamaç gibi olmasın dikkat edin.Yapacağınız tencereye margarini koyun eritin .Unu koyup kısık ateşte kokusu çıkıp rengi beyaz kalmak şartıyla kavurun.Sütü ve şekeri ekleyip muhallebi yapın.Parçalanmış tavuk göğsünü ilave edin.Bir iki taşım kaynatın altını kapayın.1 paket vanilya ekleyin.Tekrar rondo da yada el mikserinde pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.Karışımı tepsiye döküp üzerine Streç filim çekip en az 4-5 saat yada bir gece buzdolabında bekletin. Üzerini tarçın ile süsleyip dilimlere kesip servis yapın.Afiyet olsun

Yorumlar