SAKIZ MUHALLEBILI ETIMEK TATLISI

Malzeme :
1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti icin:
1,5 su bardagi toz seker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 lt süt
3 Türk kahve fincanı un
50 gr margarin
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kasıgi dolusu sakız receli yoksa 2 adet damla sakızı
Yapılışı :
Etimekleri tepsiye diziyoruz.Şerbeti kaynadıktan sonra orta ateste 10 dak daha kaynatıp altını kapatıyoruz.ilk sıcağı çıktıktan sonra etimeklerin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
Muhallebi için unu margarin ile hafif sararincaya kadar kavuruyoruz.Soguk sütü ekleyip karıştırarak unu açıyoruz.Sakız reçelini sekeri ekliyoruz .Sürekli karıştırarak koyulasınca bir müddet daha pişiriyoruz. Mikserle bir iki dakika çevirip pürüzsüz yapıyoruz.İki üç dakika sonra etimeklerin üzerine döküyoruz.Soğuyunca dilimleyip üzerini süsleyip servis yapıyoruz.Afiyet olsun...

Yorumlar