PILIÇ TOPKAPI


Osmanlı saray mutfağından nefis bir tarif..
Ziyafet yemeği..


Malzemeler :
4 adet kemiği çıkarılmış piliç but
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı kuru nane
1-2 adet kuru soğan
1 tutam dereotu
Tuz ve karabiber
1 su bardağı su
Üzerine sürmek için:
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay bardağından az su
Hazırlanışı
Derisini ayırmadan tavuk butlarının kemiklerini kasaba ayırtın yada kendiniz ayırın. İncelmesi için dövün. Fıstığı yağsız kavurup bir kenara alın. Soğanı doğrayıp pembeleştirin pirinç ile birlikte kavurun. Fıstığı üzümü ve baharatları koyup suyunu ilave edin kısık ateşte 15 dakika pişirin demlensin. Çorba kasesinin içine tavuk etini derisi dışa gelecek şekilde yayın iç pilavdan içine bir iki kaşık koyup etlerin sarkanlarıyla pilavın üzerini kabartın. Ters çevirip tepsiye çıkarın. Üzerinin sosunu etlerin üzerine sürün. Yağlı kağıt kapatıp 180 derece ısınmış fırında 35 dakika üzeri kapalı daha sonra üzerini açıp kızarana kadar pişirin. Arada akan soslu yağı üzerine gezdirin. Yanında püre salata veya garnitürlerle servis yapın. Afiyet olsun

Yorumlar