PATLICAN ÇIĞIRTMA

İzmir Bergama yöresinin bu nefis patlıcan yemeğinin tarifini sizlere takdim ediyorum.Umarım beğenirsiniz..
Malzemeler

Kişi sayısına göre uzun patlıcan
Sivri biber
Domates
Sarımsak
Tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağından iki parmak eksik zeytinyağ
Hazırlanışı:
  • Patlıcanları alacalı ama siyah kabuğunu daha az bırakarak soyuyoruz ve acısının çıkması için tuzluyarak bekletiyoruz. Daha sonra yıkayıp bıçağı etrafında döndürerek koparmadan sipiral kesik yapıyoruz. (bütün kalacak bıçak kesiği dönerek olacak) Tavaya yağı koyup (mutlaka zeytinyağ) patlıcanları kızartıyoruz. Üzerine kapak kapatın çok sıçrıyor. Kızaran patlıcanların son safhasında çekirdeklerini temizlediğimiz biberleri bütün yada bölerek tavaya ekliyor biberleride biraz kızartıyoruz.
    Bu arada domateslerin kabuklarını soyup dilimleyip sarımsakları tuz ve şekeride tavaya ilave ediyoruz.
    Domateslerin suyu ile pişecek su ilave etmeyin. Kapağını önce kapalı sonra yarım yapın. Patlıcanlar pişince kapayıp biraz ılıyınca buzdolabında soğutun. Afiyet olsun.

Yorumlar