MUZLU SARAY SARMA

Bu hafif Tatlı pasta kıvamında arasında muzlar nefis bir lezzet katıyor.
Malzemeler :
5 su bardağı sut
1 su bar.şeker
1 su bar.un
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 su bar.hindistan cevizi
1 su bar.ceviz içi
3 adet muz
Şanti için:
1 su bar.1 parmak eksik süt
1 paket krem şanti
Yapılışı :
Süte vanilya hariç tüm malzemeyi koyup sürekli karıştırarak pişiriyoruz .Bir iki tasım kaynatıp altını kapatıyoruz vanilyayı ekliyoruz.El mikseri ile 3-4 dak çırpıyoruz .Borcam tepsiyi ıslatıp fazla suyu döküyoruz.Tüm tepsiyi Hindistan cevizi ile kaplayıp kakaolu muhallebiyi döküp yayıyoruz .Üzerini Streç filim ile kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz .Krem şantiyi yapıp buzdolabına koyuyoruz.Her ikisi de iyice soğuyacak .Bir iki saat sonra çıkarıp cevizi serpiyoruz.Muzlari dilimleyip diziyoruz.Krem şantiyi de üzerine yayıyoruz .Tekrar buzdolabına kaldırıp donması için bekletiyoruz.En az 3-4 saat yada bir gece bekletirseniz kesmesi daha kolay olur.Daha sonra geniş dilimlere kesip dilimi ikiye katlayarak servis yapıyoruz .Afiyet olsun

Yorumlar