Kolayca yapabileceğiniz hafif nefis bir tatlı..
Malzemeler:
5 kare milföy hamuru
3 adet muz
Kreması için :
2 su bardağı süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyag
1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı :
Milföy karelerini ortadan kesin yağlı kagit serili tepsiye dizip üzeri hafif pembe olana kadar 180 derece fırına verin. Krema için önce yumurtayı çırpın sütü unu nişastayi tereyağını koyup karıştırın pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ve muzun birinin rendesini ekleyin iyice karıştırın.Diğer muzları dilimleyin. Pişen milföy dilimleri şişiyor katkat oluyor.Ortasından katından ayırıp bir yemek kaşığı kadar kremadan koyup muz dilimi tekrar biraz krema koyup diğer yarısını üzerine kapatın .Servis yaparken pudra şekeri serpin.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder