MİDYE TADINDA TAVUK ŞIŞ TARATOR SOS EŞLİĞİNDE

Özellikle midye sevenler bu lezzeti midyeden ayırt edemeyecek. O kadar ki yanında da tarator sosu ile muhteşem bir ikili. Sofranızda yer vermenizi özellikle istiyorum. Misafirleriniz, aileniz ve çocuklarınız çok sevecek.. İşte tarifim..
Malzemeler :
1 kg tavuk kuşbaşı
1 şişe soda
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
Tuz
2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
Pul biber
Tuz
1 çay kaşığı karbonat
Tarator Sos için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı galeta unu
1 fiske tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Tavuğun göğüs yada kemiksiz, derisiz kalça etinden yapabilirsiniz. Tercih sizin. Tavuk etini kuşbaşı doğruyoruz.
Genişçe bir kaba yumurtayı kırıp çırpıyoruz. 1şişe sodayı da döküp, unu, tuzu, karbonatı, baharatı ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışıma  tavuk kuşbaşı etleri ekleyip iyice harmanlıyoruz. Bir iki saat bekletirseniz daha güzel oluyor.
Tavuk etlerini çöp şişe diziyoruz.
Fazla sıkışık dizmeyin ki kızarırken araları da kızarsın.
Bol sıvıyağda çevirerek nar gibi kızartıyoruz.
Tarator sos yanına çok yakışıyor..
Bir kase yoğurda sarımsakları rendeleyip, galeta ununu ekliyoruz. Bir fıske tuz da atıp bulamaç yapıyoruz. Işte sosumuz hazır.
Bu nefis midye tadında dışı çıtır, içi yumuşacık tavuk şişin yanında tarator sosu ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar