MAGNOLIA

Son günlerin sevilen pudingini kendimce yaptım. Denemenizi tavsiye ederim..
1 lt süt
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kasıgi un
2 yenek kasıgi nişasta
1 kutu krema
1 adet muz
6 adet pişirilmiş Kenalpasa tatlı yada 1 paket bebe bisküvisi
Süslemek için çilek
Yapılışı:
Yumurta sarısı un nişasta şekere sütü ilave edip çırpma teli ile kaynayana kadar karıştırarak pişirin.Koyulasinca 3-4 dak dakka daha kısık ateste çırparak karistirin.Atesten alıp 5 dak sonra ince dilimlenmiş muzu ve kremayı ilave edip iyice karistirin.Kemalpasa tatlının 6 tanesini şeker katıp pişirin (benim pismiş vardı) yada bir paket bebe bisküvisini un haline getirin.
Tatli kuplarinin dibine bir kepçe puding döküp üzerine bisküvi yada Kemalpasa koyun tekrar pudingden koyup paylaştırın .Uzerini çileklerle süsleyin .Buzdolabinda dinlendirin, Afiyet olsun...

Yorumlar