LOKMA TATLISI

2 su vardağı un
1 tatlı kasıgi maya
1 tatlı kasıgi şeker
1 cay kasıgi tuz
Yarım bardaktan 2 parmak fazla su bardagi ile su
Şerbeti :
2 su bardagi seker
1,5 su bardagi su
2-3 damla limon suyu
Kızartmak için sıvıyağ
Üzerine tarçın
Yapılışı :
Şerbeti 10 dak kaynatıp limon suyunu damlatıyoruz 2 dak daha kaynatıp kapatıyoruz .Soğumaya bırakıyoruz.
Hamuru için hepsini katıp cıvık bir hamur hazırlıyoruz .Ilık su ile daha çabuk mayalanır .Hamuru hazırladığınız kaba poşet geçirin mayalansın .1 saat sonra kabarmış oluyor.
Sıkma torbası ,hamur hunisi ile de yapabilirsiniz.En pratikten bir torbaya dökün ucunu kesin .Yağınızı kızdırıp altını kısın.Posetten kiraz büyüklüğünde hamur sıkıp makasla kesin.Hafif sallayıp çevirerek her yanını kızartıp şerbete atın her yanını çevirin 2-3 dak sonra tel kepçe ile çıkarın .Üzerine tarçın serperek servis yapın .Afiyet olsun

Yorumlar