KORNIŞON TURŞU

1, 5 kg kornişon salatalık
1 litre içme suyu
Yarım litre sirke
4 yemek kaşığı dolusu kalın tuz
1 yemek kaşığı şeker
7-8 dış sarımsak
3 kg cam kavanoz
Hazırlanışı
Kornişon salatalıkları birkaç su yıkayınız. Süzgece bırakın süzülsün. 1 litre içme suyunun içine tuzunu şekeri atıp eritiniz. Sirkeyi koyup karıştırınız. Turşu suyunuz hazır.
Kavanozun altına sarımsaklarsan koyup kornişonları dizin aralara da sarımsak koyun. Üzerine turşu suyunu döküp kornişonlar suyun üzerine çıkmadın diye bir küçük tabak yada bir aparatla bastırıp kapağını kapatın.
Sonradan suyunda taşma yapabilir altına tabak koyup serin ışıksız bir yere kaldırın. 25 gün sonra olur. Afiyet olsun. .

Yorumlar