KIRMIZI LAHANA TURŞUSU

Sağlık açısından çok faydalı olan kırmızı lahananın turşusu da ayrı bir lezzetli oluyor.
Sarımsak, elmasirkesi tuz ile bir güzel ovun.. 15 gün dolapta bekletin. Rengi ile tadı ile bayılacaksınız.
1 adet kırmızı lahana
1 adet limon suyu
1/2 çay bardağı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı kalıntuz
3 diş sarımsak
Lahanayı yıkayıp, ince ince kıyın. Tüm malzemeyi karıştırıp iyice ovun. Birkaç saat ara ile gelip gidip karıştırın. Kendi suyunu salacak. Kavanoza doldurup buzdolabına kaldırın. 15 gün sonra hazır oluyor. Bu arada dolabı açtıkça kavanozda sallayın. Salata, turşu olarak hatta salataların üzerine çok yakışıyor. Özellikle suyu kansere karşı tam bir antioksidan.
Afiyet olsun.

Yorumlar