KARNABAHAR TURŞUSU

Malzemeler :
5 çiçek kadar karnabahar
2-3 yaprak kırmızı lahana
1 elma dilim pancar
Suyu için
8 su bardağı su
3 yemek kaşığı kalın tuz
2 çay bardağı sirke
15 tane kadar sarımsak
Birkaç acı biber
Birkaç nohut
Üzeri için maydanoz ve kereviz sapı
Yapılışı :
Miktarı arttırırsanız suyunu da üzerini geçecek kadar arttırın.
Karnabaharı yıkayıp 1 dak. haşlayıp soğuk suya alın. Su buz gibi olsun. İyice soğutun. Turşu kabının dibine nohut ve kırmızı Lahana yapraklarını koyun. Karnabaharları kaba alırken aralarına sarımsaklar acı biberler koyun. Turşu suyu için suyu kaynatıp tuzunu atın eritin. Soğuyunca sirkesini koyup karıştırın. Karnabaharların üzerini çıkana kadar bu sudan ekleyin. Ağzını kapatıp karanlık serin yere alın. En az 20 gün sonra yiyebilirsiniz. Afiyet olsun

Yorumlar