KARIŞIK TURŞU



  • Kış sofralarının vaz geçilmezi her yemeğin yanında severek yenilen milli yiyeceğimiz turşudur.
    Her ev kendi zevkine göre sevdikleri ile turşu kurar.
    Vitaminli antioksidan özelliği de vardır..
    20171008_155814.jpgBenim turşumda lahana,havuç,acur,kornişon,biber,yeşil domates,sarımsak,demetle kereviz ve maydanoz ; mayalanması için nohut; suyu için kalın tuz ve sirke var..
    Ölçüm hiç değişmez..
    Standart su bardağı ve çay bardağı kullanırım.
    Her 4 su bardağı için 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kalın tuz olarak hesaplarım..
    Mesela bidonum 60 su bardağı su alıyor.
    60÷4 = 15 çay bardağı sirke ve 15 yemek kaşığı tuz koyarım.
    Suyun bir kısmını kaynatıp tuzu atıp iyice eritip geri kalan ölçüye eklerim.
    Püf Noktaları ✔✔✔
    Sebzeleri yıkayıp temizleyip çok küçültmeden koyun.Domates biberleri delin. Nohutu dibine ve ortasına serpin.Aralara sarımsaklar ve kereviz yaprakları sapları maydanozlar yerleştirin…Suyu koymaya sebzeleri yerleştirdikten sonra başlayın.Ağzını sıkı kapatın.Serin yerde bekletin.20-25 gün sonra hazırdır.
    Afiyet olsun ..

Yorumlar