- Kış sofralarının vaz geçilmezi her yemeğin yanında severek yenilen milli yiyeceğimiz turşudur.
Her ev kendi zevkine göre sevdikleri ile turşu kurar.
Vitaminli antioksidan özelliği de vardır..Benim turşumda lahana,havuç,acur,kornişon,biber,yeşil domates,sarımsak,demetle kereviz ve maydanoz ; mayalanması için nohut; suyu için kalın tuz ve sirke var..
Ölçüm hiç değişmez..
Standart su bardağı ve çay bardağı kullanırım.
Her 4 su bardağı için 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kalın tuz olarak hesaplarım..
Mesela bidonum 60 su bardağı su alıyor.
60÷4 = 15 çay bardağı sirke ve 15 yemek kaşığı tuz koyarım.
Suyun bir kısmını kaynatıp tuzu atıp iyice eritip geri kalan ölçüye eklerim.
Püf Noktaları
Sebzeleri yıkayıp temizleyip çok küçültmeden koyun.Domates biberleri delin. Nohutu dibine ve ortasına serpin.Aralara sarımsaklar ve kereviz yaprakları sapları maydanozlar yerleştirin…Suyu koymaya sebzeleri yerleştirdikten sonra başlayın.Ağzını sıkı kapatın.Serin yerde bekletin.20-25 gün sonra hazırdır.
Afiyet olsun ..
Yorumlar
Yorum Gönder