KABAK SİNKONTA

Tam bir zeytinyağlı yaz yemeği üstelik fırında çok da hafif ve sağlıklı…..Önce tarihçesi :))
Kabak sinkota Anadoluya Arnavutlarca getirilmiş bir yemek..İzmir,Ödemiş,Manisa tarafında çok tercih ediliyor. Tatlı kabağı ile ve etli olarak yapılıyordu. Ama bu şekilde bildiğimiz kabak ile etsiz de yapılıyor.. Gelelim Tarifine :
Malzemeler :
1 kg kabak
2 adet kuru soğan
Bir tutam taze soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek k. domates salçası
1 yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağ
Tuz
1,5 su bardağı su
Üzeri için bol maydanoz
Yapılışı :
Kabakların kabuklarını soymadan yuvarlak dilimliyoruz.Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğruyoruz.
Biraz ovuyoruz. Taze soğanları da doğrayıp hepsini kabak dilimleri ile karıştırıyoruz. .Nane,karabiber pul biberi de ekliyoruz.Ayrı bir kapta unu su ile açıp salçayı zeytinyağını ve sirkeyi iyice karıştırıp kabağın üzerine gezdiriyoruz. Üzerini folyo ile örtüp 180 derece fırında bir saat üzerini açıp 15 dak daha pişirip fırından alıyoruz. Sıcakta yenilebilir ama soğuk daha güzel oluyor.
Yanına sarımsaklı yoğurt isteğe bağlı ama çok yakışıyor benden söylemesi. Afiyet olsun..

Yorumlar