İMAM BAYILDI


Malzemeler:
4 adet uzun patlıcan
3 adet soğan
3 adet domates
8-10 dis sarımsak
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Hazırlanışı :
  • Patlıcanları alacalı soyup tuzlayın 20 dak bekletin. Sonra yıkayın. İki baslarından koparmadan iki parmak mesafe birakip uzunlamasına iki carprazlama kesik acin orta kismi uçlarına kadar dort dilimli olsun. Dilerseniz karnıyarık gibi ortasını oyup acin içi doldurun.  Soğanları piyazlık kesin sarımsakların büyüklerini bölün domatesleri küp küp maydanozlari da dograyıp tuzunu karabiberini atıp içi Çiğden hazırlayın.  Patlıcanları kesik yerlerinden doldurun. Tencereye dizip üzerine zeytinyaği gezdirin. Bir kesme şekerde atıp patlıcanların yarı yerine kadar su koyup Patlıcanların uc kismi yumuşayana kadar bir saat kadar pişirin. Sogutup servis yapın. Afiyet  olsun...

Yorumlar