GELIN BOHÇASI



Malzemeler :

Pankeki için :
1 su bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kahve fincanı toz şeker
1 çay kaşığı kabartmatozu
1 paket vanilya
İçi için:
1 su bardağından 2 parmak eksik süt ile 1 paket krem şanti hazırlanır.(orman meyveli olanı çok güzel yakışıyor)
Ağzını batırmak için hindistan cevizi
Üzeri için Çikolata sosu
Hazırlanışı
  • Yumurta ile şekeri çırpıp sıvı yağ ve sütü ilave ediyoruz. Diğer malzemeleride un ile karıştırıp hepsini birleştirip çırpıp pankek hamuru hazırliyoruz. Krem şantiyi yapıp buzdolabina koyuyoruz. Krep tavasına kek hamurunudan bir yemek kaşığı döküp sadece bir yüzünü pişiriyoruz. Üst yüzü ıslaklığını çekerken kabarcıklar oluşuyor. Tavadan alıp poşete koyuyoruz ama ağzını kapatmıyoruz yumuşak kalması için. Hepsi bitince soğumasını bekleyip arasına krem şantiden bir yemek kaşığı koyup katlıyoruz ağız kısmını hindistan cevizine batirabilirsiniz. Üzerine çikolata sos gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar