FISTIKLI SARMA

Malzemeler
6 adet hazır baklava yufkası
130 Gr tereyağ
250 Gr şamfıstık
Şerbeti için :
2 su bardağı toz şeker
2, 5 su bardağı su
4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbeti için şekeri suyu on dakika kaynatın limon sıkıp 2-3 dak daha kaynatıp kapatın ve soğutun.
Fıstığı ben kabuklu aldım kirdim toz haline getirdim.
İki yaperak baklava yufkasını üst üste koyun eritilmiş tereyağından üstüne her yerine gelecek şekilde sürün fıstıktan yayın. . Geniş uçtan başlayıp çok ince rulo sarın. Ben 6 dilime kestim. Diger yufkalarınıza da ayni islemi yapıp tepsiye dizin kalan tereyağ ile üzerlerini yağlayın. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Çıkınca 10 dak soğutup şerbetleyin. Afiyet olsun.
Arda Turan şefin bu tarifini tavsiye ederim Cevizli de yaptım harika oluyor.

Yorumlar