FIRINDA KARNIYARIK

Türk mutfağında patlıcan yemeklerinin yeri bir başkadır.
  • Bir kg patlıcan
İçi için:
  • 400 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 kaşık domates salçası
  • Tuz, karabiber, maydanoz
  • Sıvı yağ
Üzeri için:
  • 1 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 kaşık domates salçası
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletelim, acısı çıksın. Bu arada içini hazırlayalım. Soğanları küçük küçük doğrayıp hafif pembeleştirelim. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çektirip kavuralım. Domates salçasını ilave edelim. Biraz domates sosundan da eklenebilir. Tuzunu, biberini ince kıyılmış maydanozu da ilave edip karıştıralım. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım. Ezmeden sıkıp kurulayalım. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerlerine kaşıkla yağ gezdirip yağlayalım, 200 derece fırına verip kızartalım. Kızarınca fırından alıp ortasını keselim, kıymalı içi dolduralım. Üzerini bir domates biber dilimi ile süsleyelim. Patlıcanların üzerine çıkana kadar salçalı su yapalım. Tekrar tepsiye folyo kapatıp fırına verip 1 saat pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar