CEVİZLİ ŞAMBALİ

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
  • Tepsiyi yağlamak için tereyağ
Üzeri İçin:
  • Yarım ceviz
Şerbeti İçin:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Cevizli Şambali Tarifi Yapılışı

Evvela şerbeti

yapıyoruz. Şekeri suda karıştırıp eritiyoruz. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra kapatıyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına şekeri ve yoğurdu koyup mikserle çırpıyoruz. İrmiği katıp çırpıyoruz. Una kabartma tozunu ekleyip eleyerek karışıma ilave ediyoruz. Cevizi de katıp, tereyağını elimizle sürdüğümüz tepsi ya da borcama karışımı döküyoruz. Üzerine her dilim için gelecek şekilde cevizleri bütün batırıyoruz. 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkınca dilimlere kesip şerbeti döküyoruz. İzmir’ in bu meşhur tatlısı aslında tuzsuz fıstıklar üzerine dizilerek yapılır. Fındık da koyabilirsiniz. Cevizlisini de seveceksiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar