CEVİZLİ BURMA TATLISI

Malzemeler :
10 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağından iki parmak eksik eritilmiş tereyağ
Ceviz yada fındık içi
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Yapılışı :
Önce şerbeti yapın su ve şekeri koyun karıştırın şeker erisin.Kaynayınca 10 dak orta ateşte bırakın limonu ekleyip bir dakika sonra kapatın soğusun.. Miktarı kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz.
Baklava yufkasını serip üzerinin her tarafını fırça ile yağlayın .Cevizi ince tabaka çok doldurmadan serpin.
Çok ince oklava ile ben şiş ile yaptım yufkayı oklavaya sarın üzerinde büzün çekip çıkarın.Kendi etrafında dolayıp tepsiye yerleştirin.Tekrar üzerini yağlayın.170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.Çıkınca 2 dak sonra soğuk şerbeti dökün. Yanında kaymak ile servis edebilirsiniz .Afiyet olsun

Yorumlar