BARBUNYA PİLAKİ

Malzemeler
2 su bardağı kuru barbunya
3 orta boy soğan
1 su bardağı domates sosu
3 sivri biber
3 havuç÷
Üzerine maydanoz
2 kesme şeker yada toz şeker
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Barbunyaları akşamdan ıslatıyoruz. Ertesi gün haşlıyoruz. Kabuğu yumuşayınca süzüyoruz. Soğanı yemeklik doğrayıp üzerine zeytinyağını koyup ocağa ateşe oturtuyoruz. Soğanları yağda biraz çeviriyoruz. Sonra havuçları yuvarlak halka verev şekilde doğrayıp ilave ediyoruz. Havuçların biraz rengi dönünce doğradığımız biberleri, en sonda domates sosunu katıyoruz. Domates sosu bütünleşince barbunyaları koyup üzerini çıkıp 2 cm geçinceye kadar su koyuyoruz. Barbunyalar pişip suyu istenen kıvama gelince ateşten alıp servis kabına boşaltıp üzerine sıcakken ince kıyılmış maydanozu serpip soğumaya bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar