YUFKA MANTISI

2,5 yufka
İÇİ İÇİN :
250 ğer kıyma
2 adet soğan
Tuz karabiber
Maydanoz
DOMATES SOSU İÇİN:
2 Kepçe domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az tuz
1/2 şu bardağı su
SERVİS İÇİN :
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tereyağ pul biber
YAPILIŞI :
Önce Kıymalı içi hazırlıyoruz.Soğanları küp küp doğrayıp kıymailekavuruyoruz.Tuzunukarabiberinikarıştırıyoruz.Altını kapatıp maydanoz ekliyoruz.biraz soğumaya bırakıyoruz .Yufkalı ikiye bölüyoruz. Herbir yarıma serpistiriyoruz.Kenarlarını katlayıp rulo sarıyoruz. 2 cm uzunluğunda kesiyoruz.
Yağlanmış tepsiye dikine diziyoruz.Üzerlerini fırça ile hafifçe yagliyoruz.180 derece ısınmİş fırında Kızarana kadar pisiriyoruz. Bu arada domates sosunu pişiriyoruz. Kızarinca çıkarıp domates sosunu gezdiriyoruz.Tekrar fırına verip 15 dak pisiriyoruz.Fırından çıkınca ilk sıcağı çıksın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kızđırılmış tereyağ ve pul biber gezdiriyoruz.Dilerseniz herkes kendi tabağında yoğurt ve biberini de ekleyebilir.Afiyet olsun

Yorumlar