UN HELVASI

Malzemeler :
1 su bardağı un
1,5 su bardağı süt veya su
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı :
Tereyağ sıvıyağ birlikte eritip unu ekleyip altı kısık kahverengi kehribar rengi olana kadar kavuruyoruz.
Bu arada oda sıcaklığında ki süt ile şekeri eritiyoruz.Kavrulan una ekliyoruz. Hızlı hızlı karıştırıyoruz. Sütü çekince biraz daha karıştırıp kapatıyoruz. Tabağa alıp pasta gibi yapıp şekil veriyoruz. Ben dört parçaya kesip yemek kaşığının tersi ile su dalgası şekli verdim. Ortaya ceviz, fındık, fıstık vs. koyabilirsiniz. Dilerseniz lokmalık da hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar